An Education 2009 Online Subtitrat

An Education 2009 Online Subtitrat

An Education 2009 Online Subtitrat e subiectul articolului de astazi. Daca nu stiti la ce film sa va uitati, cititi acest articol. E posibil sa va placa drama si sa vreti sa il vedeti. Fara alte adaugiri, sa vedem niste detalii.

Ce se intampla in An Education 2009 Online Subtitrat?

Povestea lui Jenny (Carey Mulligan) e una veche de cand lumea: o tanara inocenta sedusa de un barbat mai in varsta, cu vorbe dulci si zambete alunecoase. E povestea unei iubiri care ar putea fi a voastra, a noastra, a oricui.

De data aceasta e a unei fete din suburbiile Londrei, sufocata de existenta cuminte alaturi de parintii burghezi, visand la un Paris boem si revolutionar, la discutii aprinse prin cafenele de cartier, la un dram de decadenta care sa dea sare si piper zilei de maine, la concerte, teatre si film, in fine, la tot ce ar putea visa o adolescenta.

Cand soarta i-l scoate in cale pe David (Peter Sarsgaard), un tip sofisticat, sarmant, gentil, visurile incep sa prinda viata, monotonia se risipeste in ritmul muzicii din cluburile de jazz, e vremea sampaniei, a conversatiilor spumoase si a masinilor sport. Jenny gusta pentru prima oara din cupa hedonismului si e cucerita de la primul strop.

Prietenele din liceu sunt abandonate in favoarea unor personaje mai interesante. La naiba cu educatia la Oxford, scoala vietii pare sa functioneze la fel de bine. Si ce-si poate dori o fata de la viata decat sa gaseasca sotul perfect si-apoi sa traiasca fericita (si casnica) pana la adanci batranete? Asta pare a fi si noua perspectiva a parintilor. Ei sunt cuceriti de manierele impecabile ale seducatorului cu vorbe mestesugite: pregatiti pirostriile, fata noastra are un viitor de aur.

Livrata cu bratele deschise viitorului ginere, Jenny ii accepta ciudateniile, secretele, ocupatia dubioasa, totul cu luciditate, ca si cum ar vrea sa duca experimentul educatiei sentimentale pana la capat. Chiar daca actiunea se petrece in epoca revolutiei sexuale, nu asta e punctul central al aventurii – dincolo de pierderea virginitatii, care se face programat, David e intruchiparea idealului de sexy & cool, opusul Angliei obtuze.

An Education 2009 Online Subtitrat – concluzie

Carey Mulligan e proaspata, taioasa si inocenta. Tocmai de aceea e si foarte credibila in rolul adolescentei pasionate de Sartre. Sarsgaard ii da replica perfect, cu eleganta si farmec toropit. Bine jucat, bine filmat, “An education” e o incantare. O joaca de-a inocenta, de-a existentialismul, de-a oamenii mari. Cu soundtrack pe masura – Juliette Greco, Ray Charles, Duffy, Brenda Lee si Madeleine Peyroux. De vazut. Neaparat.