Conan The Barbarian Online Subtitrat

Filmul de astazi se numeste Conan The Barbarian Online Subtitrat. Cred că toţi ne aducem aminte de originalul Conan, din 1982, cu Arnold Schwarzenegger în rolul principal, film ce l-a şi lansat în domeniul cinematografiei (mai jucase în diferite filme însă acesta a fost rampa de lansare, după urmând Terminator şi Predator).

Aş dori să clarific un pic lucrurile: Conan the Barbarian din 2011 nu este un remake după cel din 1982, ci o adaptare după poveştile lui Robert E. Howard, din 1932. De asemenea şi cel din 1982 a fost o adaptare după aceleaşi poveşti scrise de Howard, însă Conan the Barbarian din 2011 nu s-a vrut să fie un remake. În concluzie, poveştile celor două filme sunt diferite.

Ce se intampla in Conan The Barbarian Online Subtitrat?

Unicul supravieţuitor al hoardelor de cotropitori care-i trec satul natal prin foc şi pară, Conan (Jason Momoa) vrea să se răzbune pe Khalar Singh (Stephen Lang), liderul acestora. Războinicul va trebui să pună capăt şi planului mârşav al puternicului Singh, care are de gând să se însoare cu regina Acheronului şi cu sângele acesteia să ridice o armată de demoni care să-i facă dinastia nemuritoare. Cam asta este povestea filmului. Povestea scrisă de Howard este transpusă bine de Sean Hood, Joshua Oppenheimer şi Thomas Dean Donnelly, scenariştii filmului, până la un anumit punct, când Conan devine bărbat şi decide că e timpul pentru răzbunare.

Poate sunt doar eu însă chiar mi-a plăcut Jason Momoa în rolul lui Conan. Aş putea chiar îndrăzni să zic că a fost peste Arnold. Însă Jason are şi un alt avanataj. A mai jucat în producţii (seriale în general), gen North ShoreStargate: AtlantisGame of Thrones. Faţă de Schwarzenegger, Monoa ştie să exprime bine agresivitatea şi brutalitatea caracteristice personajului Conan. Arnold, atunci fiind la început de drum nu era chiar aşa “dezgheţat”.

Conan The Barbarian Online Subtitrat – concluzii

Cred că acest film este destinat împătimiţilor producţiilor de acest gen, în care ceea ce trebuie să vezi este bătaie şi mult, foarte mult sânge. Astfel de producţii sunt şi Machete sau Spartacus(serialele). Din păcate trebuie iarăşi să dau un minus ideii de a face filmul în format 3D. Deşi să zicem că este “la modă” să produci filme aşa, decât să nu-ţi iasă mai bine nu fă.