Hatchet Online Subtitrat

Genul horror a avut suisuri si coborasuri, perioade de inflorire sau de stagnare.  In anii ’70-’80 au venit marile capodopere si filme care au facut istorie, pentru ca in ultimele doua decenii totul sa intre pe o panta descendenta. Exista si productii recente care se tin bine dar majoritatea sunt remake-uri total neinteresante sau  pelicule facute doar pentru bani. Din fericire, „Hatchet” intre in categoria „asa da”, fiind o oda adusa filmelor de odinioara.

Este adevarat ca povestea imprumuta elemente de la multe altele, originalitatea nefiind astfel punctul forte, dar chiar si asa, o faca fara sa fure pe fata iar rezultatul final chiar se dovedeste interesant. Intr-o mlastina de langa New Orleans, doi vanatori de crocodili sunt ucisi in mod brutal. Dupa cateva zile, cativa turisti care fac un tur al groazei se ratacesc in acelasi loc si se vad fata in fata cu o prezenta malefica .

Regizorul Adam Green nu are din start de gand sa se bazeze doar pe sperieturi. El constientizeaza punctele slabe ale genul si astfel mareste doza de umor. Personajele care cad victime sunt dintre cele mai amuzante. Avem un ghid asiatic isteric, un cuplu de pensionari, un regizor impreuna cu doua vedete porno si un individ de culoare cu gura mare si care spera sa puna mana pe una dintre starlete. Exista si un baiat timid si o fata misterioasa care mai sporesc seriozitatea insa  ceilalti sunt suficient de comici si pentru ei. Iar fantoma criminala a lui Victor Crowley nu e nici pe depart una neinteresanta.

Poate ca actorii principali din Hatchet Online Subtitrat nu spun mare lucru, dar in frunte cu Joel Moore si Tamara Feldman toti isi fac bine treaba. Legendele apar insa cu partituri mai mici. Robert Englund si Tony Todd  sa vad doar cateva secunde, dar Kane Hodder  are cel mai important rol ca antagonist.

Dincolo de toate aceste elemente care pot fi sau nu pe placul spectatorilor, amatorii genului au ce vedea aici. Filmul e intens, combina scenele de groaza cu cele de comedie, ritmul e nemaipomenit si plictiseala este exclusa. Odata ce victimele se intalnesc cu ucigasul incepe un spectacol sangeros care dureaza pana la genericul de final. Nivelul violentei este foarte ridicat (membre amputate, capete rupte in bucati sau intoarse la 360 de grade, eviscerari) iar efectele speciale cu care aceste scene au fost realizate sunt impecabile.

Hatchet Online Subtitrat are un inceput excelent pe muica lui Marylin Manson si asa continua timp de o ora jumatate. Chiar daca nu e cel mai inspaimantator horror al ultimilor zece ani, e cu siguranta unul dintre cele mai amuzante si sangeroase. Si unul dintre preferatele mele.