Snatch 2000 Online Subtitrat

Snatch 2000 Online Subtitrat

După ce-am văzut “The Bank Job” şi-am prezentat recenzia aici, mi-a fost recomandat Snatch 2000 Online Subtitrat. Si asta pentru că-l are în cast pe Jason Statham. Urmând recomandarea m-am uitat la acest film de comedie. Pot să spun sincer că ieri am avut o seară frumoasă, şi totul datorită acestui film. Jason Statham e mai cuminte şi mai puţin antrenat decât în “The Bank Job”, Brad Pitt e la fel de superficial ca în majoritatea rolurilor (nu-i sunt mare fan) dar aportul celorlalţi şi ansamblul fac din “Snatch.” unul din filmele mele favorite.

Plusuri Snatch 2000 Online Subtitrat

Snatch 2000 Online Subtitrat
Snatch 2000 Online Subtitrat

Când am vorbit de “The Bank Job” am spus că principalul minus e graba în care se petrec evenimentele. Acest lucru face astfel filmul stresant şi inconfortabil. Ei bine graba respectivă nu e tocmai căzută din cer ci e o încercare destul de penibilă, zic eu, de-a fura puţin din farmecul lui “Snatch.”. “Snatch.” e grăbit, alert, dar tocmai asta e şi ideea filmului, tocmai ăsta e şi plusul principal.

“Snatch.” e un soi de “Babel” amplificat şi pus într-un decor murdar britanic. Mai multe întâmplări sunt prezentate oarecum paralel dar care ajung să se-ntâlnească.  Ele danseaza într-o comedie plină de ironii, sarcasm inteligent (venit de la nişte mafioţi de mahala) făcând de altfel întregul fir o bătaie de joc. “Snatch.” nu e “Schindler’s list” şi nici nu a încercat să fie, în “Snatch.” o femeie e arsă de vie într-o rulotă, alţi oameni sunt tăiaţi şi daţi la porci  Chiar dacă s-ar fi dărâmat şi-un World Trade Center tot n-ar fi putut fi un film trist. Situaţia are grijă să se-ntoarcă în aşa fel încât orice avantaj să fie un dezavantaj pentru cineva, dezavantaj care avantajează un alt cineva.

“Snatch.” e un perpetum-mobile de situaţii. Sfârşitul e unul cât se poate de deschis (cel mai deschis din filmele văzute de mine până acum). “Snatch.” e o comedie fină, stilată, deşi apare “Fuck” de nşpemi de ori, deşi e cu gangsteri, mafioţi, ţigani şi femei uşoare.

Minusuri Snatch 2000 Online Subtitrat

Mulţi critici au făcut greşeala să ia “Snatch.” în serios.  Aşa au apărut recenzii proaste, jigniri şi acuze care nu-şi iau rostul. “Snatch.” nu vrea să ilustreze nici viaţa de ghetou, nici aranjamentele mafiei, din crimele cu sânge rece. “Snatch.” e o ironie. Şi-acesta este minusul principal.

“Snatch.” nu e o capodoperă, nu e un clasic. E un film cu stil, o comedie, o oază de relaxare. Poate o defilare de actori talentaţi şi cu siguranţă o galerie de giumbuşlucuri regizorale, dar atât. Nu are un tâlc ascuns, nu e o filozofie şi nici nu a luat sau va lua vreun Oscar, Nobel.

Concluzia

Există cărţi care nu exprimă mare lucru dar care sunt scrise atât de frumos că ţi-e mai mare dragul să le citeşti. “Snatch.” e o astfel de carte, ne arată că există bun gust şi în mocirlă, alcool, desfrânare. Doar că nu-l căutăm noi destul. Nota mea, sinceră şi frumuşică pentru Snatch 2000 Online Subtitrate 9/10.

Daca vreti sa fiti la curent cu tot ce se posteaza pe site, dati un Like paginii de Facebook.