The Bank Job (2008)

Astazi va vorbim despre The Bank Job 2008 Online Subtitrat. In primul rand, va vom spune cateva plusuri ale filmului. Apoi, vom trece la minusuri.

Plusuri:

The Bank Job 2008 Online Subtitrat
The Bank Job 2008 Online Subtitrat

Eu zic că cel mai mare plus al filmului e autenticitatea. Coloana sonoră, gama cromatică, accentul îţi şoptesc foarte plăcut că filmul e britanic, că subiectul nu-i tocmai fericit. Îţi induce luxul unde e lux, îţi induce ghetoul unde e ghetou. Regizorul a avut grijă să nu uite că tratează un subiect din 1971 dar cu unelte şi public din 2008.

Filmul are grijă să fie amuzant, palpitant, enervant prin atitudine, decor şi muzică, nu prin glume proaste, sânge şi împuşcături în vânt, scenele de sex sunt de altfel cenzurate foarte frumos iar dacă ar fi să-i strâng plusurile într-o propoziţie aş spune doar că “The Bank Job e un film stilat.”

Actorii? E a doua oară când îl văd pe Jason Statham şi mă declar un mic fan. Tipul se păstrează sobru, cuceritor, credincios – numai bun pentru personajul pe care-l joacă. La fel de potrivită (şi cuceritoare) e şi Saffron Burrows, dar în principiu întregul cast fiind ales foarte bine.

Minusuri:

Filmul The Bank Job 2008 Online Subtitrat are la bază o poveste foarte complicată care, pe deasupra, e şi inspirată dintr-un incident real. Cea mai mare gafă, după părerea noastră, care a generat o grămadă de alte minusuri e faptul că acţiunea s-a concentrat prea mult. Înţeleg că filmele de genul, filmele cu jafuri, se fac într-un ton mai alert, dar se păstrează totuşi o lejeritate altfel apar confuzii, stres – lucru care de altfel s-a şi întâmplat. Vă sfătuiesc să fiţi atenţi la mai toate scenele pentru că multe detalii sunt rulate grăbit.

Alt defect dar care nu putea fi remediat în totalitate este previzibilitatea. Dacă eşti atent, după 15 minute îţi dai seama cum stau lucrurile, care şi unde-şi are interesul şi cu puţină judecată îţi dai seama şi de final. Dar previzibilitatea e oarecum anulată de primul minus descris, pentru că multe lucruri vă vor fi confuze.

Concluzia de la The Bank Job 2008 Online Subtitrat

De departe un film ieftin, un citch. E un film muncit şi gândit bine, doar că foarte foarte grăbit. Dacă-l privim cu atenţie graba nu mai are o aşa mare însemnătate şi “The Bank Job” devine un film destul de bun, nu pentru un Oscar (n-are Brad Pitt, nu e lacrimogen), mai mult o defilare de talente şi-o impresie în ceea ce priveşte Anglia anilor ‘70. Nota noastră: 7.5/10.