Warm Bodies Online Subtitrat

Cand au aparut primele informatii despre acest film, parerile au fost impartite. Unii l-au considerat o copie dupa „Twilight”, cu zombi in locul vampirilor. Altii, care au citit cartea ce l-a inspirat, spuneau ca este mult mai mult. Fara sa fiu in tema, m-am gandit sa dau mai mult crezare celor din urma si in final se pare ca ei au avut dreptate. „Warm Bodies” e poveste de dragoste dintre un om si un mancator de creiere, dar nu e nici pe departe una siropoasa. Are actiune, umor si personaje usor de placut, ceea ce o ridica cu mult deasupra seriei cu vampiri sclipitori.

Ce se intampla in Warm Bodies Online Subtitrat?

Fata de alte comedii de gen („Shaun of the dead” sau „Zombieland”), filmul este destinat in principal adolescentilor. Asa ca nu are prea multa violenta, sange sau intestine. Dar chiar daca este mai light, nivelul de distractie pe care il ofera ramane ridicat. Personajul principal este R, un tanar zombi care isi petrece timpul plimbandu-se prin aeroport. Impreuna cu un „prieten”, el decide sa se alature unei multimi pentru a cauta hrana asa ca se aventureaza in oras. Acolo intalneste un grup de adolescenti umani si lupta incepe.

Oamenii sunt in scurt timp nimiciti, nu inainte ca R sa salveze o blonda draguta pe al carei prieten il mancase. Poate din acest motiv sau din altele mai greu de intuit, „eroul” nu se infrupta din fata, ci o duce in ascunzatoarea lui unde are grija de ea. Julie vrea insa sa plece iar R se gaseste intr-o dilema : sa ii dea drumul sau o tina. Previzibil, intre cei doi apare scantei dragostei, indiferent de diferente. Scenariul prezinte povestea clasica gen Romeo si Julieta (avem chiar si scena balconului), dar asta nu inseamna ca nu exista variatii si foarte multa ironie.

Iubirea vindeca pana si moartea, dar pana atunci scenele amuzante si cele mai tensionate se imbina perfect. Zombi clasici nu sunt cea mai mare amenintatori. La un moment dat ei se se transforma in niste schelete lipsite de control care cauta doar carne umana. Intalnirile cu acestia sunt principalele momente in care filmul devine mai horror si cu siguranta mai plin de suspans. In rest, umorul de calitate completeaza foarte bine povestea romantica.

Atat Nicholas Hoult cat si Teresa Palmer sunt convingatori. Primul e un nemort aparte, cu constiinta si pareri de rau fata de cei pe care ii infuleca. Iar revenirea sa la viata e prezentata bine, cu schimbari de mimica si gesturi. Palmer seamana putin cu  Kristen Stewart, dar cam aici se opresc asemanarile dintre Julie si Bella. Fata e o luptatoare, dura cand trebuie, dar si sensibila. In mod cert nu e o victima si conflictul ei dintre dragostea pentru R si teama de zombi pare veridic. Cel mai important rol secundar e interpretat de John Malkovich, el fiind tatal protector al eroinei, cel care uraste zombi si vrea sa ii distruga pe toti.

Regizorul Jonathan Levine a facut in trecut filme din ambele genuri („All the boys love Mandy Lane” e horror si „50/50” comedie) si jongleaza bine cu acestea. Efectele speciale nu se ridica la nivelul unui block buster cu mari pretentii, dar pana la urma sunt acceptabile si bine integrate in poveste.

Chiar daca nu se lansa in aceasta perioada cand toata lumea cauta povesti de dragoste bizare, „Warm Bodies” probabil ca tot ar fi avut succes. Nu sunt multe filme facute din punctul de vedere al unui zombi sau in care acesta sa fie baiatul bun. In concluzie, totul e de calitate si spre deosebire de dezastre precum Beautiful Creatures pelicula functioneaza bine si ca una de dragoste.